ZUPY
- Barszcz czerwony
- Kapuśniak postny (z podgrzybkami)
- Zupa rybna (z kawałkami ryby)
II DANIA
- Karp smażony (tradycyjny)
- Karp pieczony z ziołami
- Łosoś pieczony w maśle i koperku
- Bigos z grzybami leśnymi
- Śledź w oleju
- Śledź w sosie musztardowm
- Śledź w śmietanie z żurawiną
- Śledź w śmietanie tradycyjny
- Ryba po grecku
- Pierogi z kaputą i pieczarkami (gotowane)
- Pieorgi z kapustą i pieczarkami (pieczone)
- Uszka z podgrzybkami lub pieczarkami
- Krokiet z kapustą i pieczarkami
- Krokiety z pieczarkami
- Gołąbki postne (z kaszą i podgrzybkami)
- Łazanki z kapustą i grzybami
- Kutia (makaron z makiem , miodem i bakaliami